Kopřiva: přírodní chuťovka plná života

Kopřiva je úžasná bylina se širokým spektrem využití. Pojďme společně zjistit, jak ji využít jako přírodní a zdravý zdroj výživy pro sladkovodní krevetky.
Superpotravina pro krevetky? No jasně!
Kopřiva je bohatým zdrojem živin, které jsou pro krevetky klíčové. Obsahuje vitamíny (A, C, K), minerály (železo, vápník, hořčík) a další důležité látky, jako jsou flavonoidy a antioxidanty. Tyto živiny pomáhají posilovat imunitní systém krevetek a podporují jejich celkové zdraví. Kopřivy obsahují vlákninu, která podporuje zdravé trávení krevetek. Tolik stručné informace z internetu a teď ta praktická část.
Konec zimy? Hurá na kopřivy!
Každý zapálený krevetí maniak netrpělivě očekává příchod jara. S prvními teplými dny vyrůstá ze suché trávy či listí na vlhkých místech svěže zelený zázrak. Mladé kopřivy sbíráme do konce května na odlehlých místech daleko od silnic. Přeci jen chceme pro své krevetky jen to nejlepší.
Spařená, usušená či zmrazená?
Ano všechny možnosti využití jsou správné. První jarní kopřivy podáváme svým krevetkám blanšírované. Cože, co…říkáš si? Zní to vznešeně, ale provedení je jednoduché. Kopřivy na pár vteřin vložíme do vřící vody a následně ji šokově schladíme v ledové vodě. S takto upravenou kopřivou máme nejlepší zkušenosti a zpravidla nevydrží nálet krevetích kobylek do druhé dne.
A co s přebytky? Zamražení na horší časy je ideální. Další možností je kopřivy usušit. Volně usušenou ji však do akvárií nedáváme, ale přidáváme do svých krmiv.
Závěr
Kopřivy jsou dle našeho názoru bezesporu nepostradatelnou přírodní chuťovkou plnou minerálů a vitamínů. Krevetkám a šnekům neuvěřitelně chutná a dokud je v akváriu, tak se z ní nehnou, dokud ji nesní.
Přidat nový komentář
Váš komentář bude zobrazen po schválení moderátorem. Děkujeme za Váš zájem.